١كيلو مكرونه قلم
نص كيلو لحمه مفرومه
عدد٢ بصل كبيره
٣ معالق زيت عشان تحمير البصل
٣معالق سمنه كبيرة
٥معالق دقيق
١كيلو لبن
٣ بيضات
ملح وفلفل اسود وشطة وبهارات لحمه
التحضيرات
نقوم بوضع حلة بها ماء على النار وعند الغليان نقوم بوضع المكرونه القلم فى الماء لمدة عشر دقائق
وبعد ذلك نجيب مصفاة لتصفية المكرونه ونركن كد المكرونة على جنب
ناخد ٢البصل ونقوم بالتقطيع أو الفرم ونجيب حلة نحمرا فيها البصل واضاافة معلقه ملح وفلفل اسود وشطة وبهارات واول ما تصفرا نقوم بوضع اللحمة المفرومة ونقلب فيها خمس دقائق ونطفى النار عليها ونسبها عل. جنب هى كمان

نقوم بتحضير الباشيمل نجيب حلة كبيرة نحطها على النار ونحط ٣ معالق سمنة ونجيب الدقيق ونحمرا الدقيق فى السمنه ونبدا فى اضافه اللبن على الدقيق حبه حبه مع التقليب المستمر  حتى نحصل على قوام متناسق ويكون ليس خفيف ولا تقبل اوى وسط يعنى نجيب حلة ناخد فيها نص الكمية ونضع فيها المكرونه ونقلب فيهم ونركنها على جنب ونجيب بقة صنيه وندهنها زيت ونحط فيها نص كمية المكرونه ونجيب اللحمه المفرومه اللى بالبصل ونحطهاعلى المكرونه وبعد كدا نجيب باقي المكرونه ونحطها فوق اللحمة المفرومة ونجيب باقى الباشيمل ونحط على المكرونه فى الصنية وبعد كدا نجيب طبق نكسر فى البيض ونقلب البيض ومع وضع قليل من الملح والفلفل الاسود و البهارات ونقوم بوضع البيض على وش المكرونه ونقوم بتشيغل الفرن ونحط الصنية لمدة ٤٥ دقيقة ونطلع الصنيه من الفرن بعد كدا وتسببها تبرد شوية وبعد كدا نقطعها وتقدم ساخنة وبالف هنا